lunes, 19 de marzo de 2018

8è Capítol: Kalim i Kilam
- Kalim i Kilam!

Així s'exclamà en Manuel en oir aquella història que l'havia posat la pell de gallina.

- Ho sabies, Manuel, estava segur que ho sabies! Aquests dos titelles que vas comprar als Encants són aquests mateixos que un dia van agafar vida a les mans d'aquell desgraciat mortal.

- I qui era el del garrot?

- Un dels titelles més antics de l'univers. Ell es sacrificà perquè es reiniciés el vell contacte amb els humans. Després d'aquella gesta heroica, va desaparèixer per sempre, convertit en pols d'estrelles, ja que la seva natura màgica no podia resistir més temps a la superfície de la Terra.

- I què va passar amb en Kalim i en Kilam?

Aquests, en sentir el seu nom, es van acostar encuriosits però distants, com si temessin les paraules del Poeta, al qual li tenien atemorit respecte.

- Aquesta és una història que pocs titellaires coneixen i que tanmateix, es troba a l'origen de moltes de les coses que avui passen al món.

Va comprendre en Manuel que el forat nascut de l'ou havia convertit la cambreta en un teatret on hi desfilava la història sencera del món, potser no la dels humans, però sí la dels titelles que en aquell moment saltaven enfollits pel taller, els quals, però, en oir les paraules de l'Aede, s'anaren acostant i callant, com si ells també volguessin assistir a alguna funció que aquells dos titelles de guant, en Kalim i en Kilam, anaven a explicar amb l'ajuda del Poeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario